HTML

Napi Bölcsesség

Ha más kárán is tud tanulni az okos, akkor mennyivel inkább hasznát vehetjük mindennapjainkban az olyan gondolatoknak, amelyekben akár egy-egy - sokszor egészen különleges, szép és tartalmas - élet rövid összegzése, lenyomata található. Mintegy 15 éve rendszeresen olvasgatok idézet- és aforizmagyűjteményeket. Komolyokat és vicceseket. Szépirodalmi idézeteket és graffitiket. Nekem sokat segítettek, segítenek. Talán neked is. Ezért osztom meg őket. Apró adagokban - naponta mindig csak egyet. Mindenféle tematikai rendezés nélkül. Ha egyik-másik kapcsán eszedbe jut egy kedves emlék, egy jó sztori, kérlek, oszd meg velem, velünk. Köszönöm! Figyelmedbe ajánlom a legelső, "Üdvözlet az olvasó/k)nak" című, 2007. november 9-i bejegyzést. Jó szórakozást és hasznos időtöltést! Kovács Zsolt

Friss topikok

  • kockásfülűnyúl: Ennyit a szerelemről : m.facebook.com/story.php?story_fbid=818426571521225&id=100000616705980&... (2014.09.06. 15:18) A szerelemről.
  • Miklós Hámori: Sokak nevében is: "Köszönöm"! (2013.08.16. 13:15) Üdvözlet az olvasó(k)nak
  • mimindannyian: Csak nagyon nem mindegy, milyen döntésről van szó. Elhibázott döntéshez való ragaszkodás megint cs... (2011.06.13. 12:19) Makacsság? Állhatatosság!
  • Don Calo': @Don Pármezán: Áhhá. Látom - izé, hallom - a Tat' helyett pedig Ön, (B.) viszont helyettesít... ... (2009.09.24. 00:12) A divatról
  • derweise: Ha valamiről, akkor erről - gondolom - mindenkinek van sztorija... A legjobb történet dupla esél... (2007.11.14. 01:17) Megteszed?

Linkblog

Üdvözlet az olvasó(k)nak

2007.11.09. 06:33 :: derweise

Szeretettel köszöntelek a napi bölcsesség/ek tárházában. Kovács Zsolt vagyok, 37 éves, nős, három szépséges kislány (édes)apja, (nyelv)tanár, több kisebb vállalkozás irányítója.

Szeretem az idézeteket, aforizmákat, bölcs mondásokat. Gyűjtöm is őket. Könyv, feljegyzés, elektronikus dokumentum formájában. Ha blogom leírását már elolvastad, akkor azt is tudhatod, hogy igyekszem őket hasznosítani is. Ezekből is szeretek tanulni, nem csak mások kárából. (Vitán felül: persze, abból is lehet.)

Kedvenceimet szívesen megosztom másokkal. Akár egy-egy baráti levélben is. Ha éppen odaillik. Többen mondtak már köszönetet érte. Vagyis valószínűleg tetszett neki/k.

Így jutottam arra az ötletre, hogy széles e világunk minden kedves internetezője számára is elérhetővé teszem e magvas gondolatokat. Kívánom, hogy Te is megtaláld az aktuális helyzetedben Neked éppen megfelelőt.

Nem fogja megülni a bendőd, mert naponta mindig csak egyetlen bölcsességgel bővítem a blogos gyűjteményt.

"Hozzászólhatok?"

De még mennyire! Nagyon örülnék, s valószínűleg mások is, ha az egyes idézetekkel kapcsolatos véleményedet,  tapasztalataidat, ötleteidet, egyéb típusú megjegyzéseidet megosztanád velem, velünk. Előre is köszönöm!

A szerkesztés elvéről:


"A siker nem beérkezés, hanem az utazás módja." (Ben Sweetland)

Mindenkinek mást jelent a siker. Egyeseknek hírnevet, elismerést, vagyont. Másoknak tudományos felfedezéseket, nagyszerű szellemi és/vagy fizikai egyéni teljesítményeket. Egy dolog mégis közös bennünk: úton vagyunk. Ki-ki a maga elé tűzött cél felé.

Nem tudhatom, hogy Te éppen hol tartasz hosszabb-rövideb utadon. Éppen ezért teljesen véletlenszerű sorrendben teszem közkinccsé az általam ismert frappáns és lényegretörő gondolatokat. Előbb-utóbb valószínűleg jól jön majd mindegyik.

"Nagyon komolykodó és moralizáló lesz az oldal?"

"Életünket megfontolt bölcsességgel és jó humorérzékkel kell élni. A bölcsesség a túléléshez, a humorérzék pedig az elviseléshez kell." (Zolinymus)

A fentiek szellemében a legkülönbözőbb tartalmú és érzelmi töltetű bölcsességeket találhatod az oldalakon, akár közvetlenül egymást követően. Olykor kemény prédikáció, máskor viszont könnyed kis fuvallat. Élethelyzettől függően ez is, az is hasznos (lehet).

Végül a szerkesztői nickname-ről:

Egyetemi éveim alatt olvastam (majd később olvastattam) Gotthold Ephraim Lessing: Nathan, der Weise (Bölcs Náthán) című művét. Ebben a keleti környezetben játszódó, szépséges, romantikus meséjében mondta el Lessing mindazt, amit emberségről, jóságról, türelemről gondolt. Ha teheted, olvasd el a művet. Nem fogod megbánni.

A blogban szereplő napi bölcsességek közül jónéhány akár a címszereplő szájából is elhangozhatott volna, ezért választottam a "derweise" nevet.

A napi friss, és az Archívumban fellelhető korábbi  bejegyzések olvasásához jó szórakozást és hasznos időtöltést kívánok!

Kovács Zsolt 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napibolcsesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr84223120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Louie 2008.04.23. 23:59:55

Kedves Zsolt!
Idézetvadászat közben bukkantam rá az oldalra. Nagyon tetszik, függetlenül attól, hogy egy részét már ismertem. Egy aforizmát én is felkínálok népgazdasági hasznosításra:
"Az erény fenye sohasem olyan vonzó, mint a bűn csillogása"
Üdv: Louie

Miklós Hámori 2013.08.16. 13:15:45

Sokak nevében is:
"Köszönöm"!
süti beállítások módosítása