HTML

Napi Bölcsesség

Ha más kárán is tud tanulni az okos, akkor mennyivel inkább hasznát vehetjük mindennapjainkban az olyan gondolatoknak, amelyekben akár egy-egy - sokszor egészen különleges, szép és tartalmas - élet rövid összegzése, lenyomata található. Mintegy 15 éve rendszeresen olvasgatok idézet- és aforizmagyűjteményeket. Komolyokat és vicceseket. Szépirodalmi idézeteket és graffitiket. Nekem sokat segítettek, segítenek. Talán neked is. Ezért osztom meg őket. Apró adagokban - naponta mindig csak egyet. Mindenféle tematikai rendezés nélkül. Ha egyik-másik kapcsán eszedbe jut egy kedves emlék, egy jó sztori, kérlek, oszd meg velem, velünk. Köszönöm! Figyelmedbe ajánlom a legelső, "Üdvözlet az olvasó/k)nak" című, 2007. november 9-i bejegyzést. Jó szórakozást és hasznos időtöltést! Kovács Zsolt

Friss topikok

  • kockásfülűnyúl: Ennyit a szerelemről : m.facebook.com/story.php?story_fbid=818426571521225&id=100000616705980&... (2014.09.06. 15:18) A szerelemről.
  • Miklós Hámori: Sokak nevében is: "Köszönöm"! (2013.08.16. 13:15) Üdvözlet az olvasó(k)nak
  • mimindannyian: Csak nagyon nem mindegy, milyen döntésről van szó. Elhibázott döntéshez való ragaszkodás megint cs... (2011.06.13. 12:19) Makacsság? Állhatatosság!
  • Don Calo': @Don Pármezán: Áhhá. Látom - izé, hallom - a Tat' helyett pedig Ön, (B.) viszont helyettesít... ... (2009.09.24. 00:12) A divatról
  • derweise: Ha valamiről, akkor erről - gondolom - mindenkinek van sztorija... A legjobb történet dupla esél... (2007.11.14. 01:17) Megteszed?

Linkblog

Tudd!

2007.11.13. 06:27 :: derweise

Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezető. Kövesd!

ősi arab bölcsesség

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napibolcsesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr11227366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágoston Zsolt 2007.11.13. 22:45:46

Hello Zsolti örömmel vettem észre hogy egy oldalt hoztál létre hogy saját és esetleg mások gondolatait is az internet határtalan világa elé tárd! Nem rossz ötlet bár nem csak idézetekről lehetne írni hanem a mai emberiségről arról ki hogy viselkedik az életbe(Persze itt gondolok arra is hogy nem politikai jellegű dolgokat embereket kell írni hanem például azt hogy látok az utcán egy embert és lehet most nevetségesen fog hangzani de hogy mien volt az öltözéke vagy a modora ha ne talán beszéltünk is vele...Nem feltétlenül de lehet ilyen szerintem vagy hogy mi diákok iskolában mit csinálhattunk és onnan kiragadni egy két részletet! hisz a blog alapértelemben azt jelenti számomra hogy bármit lelehet írni a a napodban történt:D lehet nem nekem így is tetszik mert legalább van ismerős aki csinál oldalt nem csak én egyedül, mondjuk én nem iylen fajta oldalt készítek de készítek és eza lényeg! Na szóval sok sikert és remélem a legkisebb kislányod is jól van! Gratulálok az oldalhoz mégegyszer! Üdvözlettel Ágoston Zsolt!

derweise 2007.11.14. 01:12:37

Kedves Zsolt!

Nagy örömmel látom, hogy megszületett az első olvasói hozzászólás. A leendő kommentezők nevében is köszönöm az ötleteidet. Természetesen igen érdekes és hasznos lenne, ha minél többen megosztanák napi történéseik egy-egy esszenciális lenyomatát, ha a napi élmények közül kiemelnének egy apró, pici, vagy éppen ellenkezőleg egy nagyobb horderejű eseményt, s kifejtenék érzéseiket, gondolataikat. Annak azért örülnék, ha alapvetően a blogon olvasható vagy máshonnan ismert magvas gondolatok, idézetek kapcsán jönnének elő a többé-kevésbé szubjektív, a napi történésekre reagáló, azt/azokat könnyed stílusban feldolgozó bejegyzések, de akár a mélylélektani fejtegetések is. Veled együtt e helyen is tisztelettel kérek mindenkit, hogy a politikai nézeteiket más oldalon osszák meg a blogolvasókkal, (társ)szerkesztőkkel. Az életben annyi sok hihetetlenül érdekes dolog van még az "úri huncutságon" túl! Lássuk és láttassuk meg inkább ezeket! Köszönöm!
süti beállítások módosítása